Nada uit 5H2 gaat meedoen aan Women2Women Leaderhip Conference in Amerika!

1 jaar geleden geplaatst door ejk

Een aantal weken geleden is het Edith Stein College door de Amerikaanse Ambassade benaderd met de vraag of wij leerlingen wilden voordragen om mee te doen aan de selectie voor deelname aan de Women2Women Leadership Conference in Amerika.

De conferentie is 10 dagen eind juli en vindt plaats aan de Atlanta universiteit (Georgia). De deelnemers zijn allemaal jonge vrouwen uit de hele wereld. Zij krijgen inspirerende gastlessen en workshops van prominente experts op het gebied van burgerrechten en in het bijzonder vrouwenrechten en zullen zich bezighouden met de veiligheid en gelijkheid voor vrouwen en meisjes. Het is de bedoeling dat de kandidaten na afloop hun opgedane kennis en vaardigheden gaan inzetten in hun eigen gemeenschap.

Na een intensieve selectieronde waar 6 leerlingen van het Edith Stein aan hebben meegedaan, heeft de commissie van de ambassade Nada Helal uit 5H2 geselecteerd. Zij zal in de zomervakantie met 3 anderen naar Amerika vliegen om deel te nemen aan dit fantastische project. Alle kosten worden voor haar betaald door de Amerikaanse Ambassade. Wij wensen haar veel succes en plezier toe!


  Geen categorie