De Girlsday van de brugklasmeiden bij Siemens

1 jaar geleden geplaatst door ejk

Tijdens de jaarlijkse Techniekdag voor brugklassers ging een deel van de leerlingen naar het Science Center van de TU in Delft en een groot deel van de brugklasmeiden van het Edith Stein meldden zich al vroeg in de ochtend bij Siemens in Den Haag (Ypenburg). Daar werden zij vorstelijk ontvangen en met een hapje en een drankje in de technische watten gelegd! Na een aantal korte PowerPoint- presentaties over toekomstkansen in de techniek en vooral over duurzame energie gingen de leerlingen in groepjes zelf aan de slag onder leiding van (uiteraard vrouwelijke!) medewerkers van Siemens. De individuele opdracht was bv: zet een windmolen met elektromotor in elkaar die gevoed wordt door een zonnecollector. Een flinke klus, maar het lukte: energieke brugklassers en zonne-energie zorgden samen voor draaiende windmolens!

Niet alleen werken aan je eigen windmolen, er moest ook in groepsverband gewerkt worden: samen een poster maken met ideeën voor een mooiere, duurzamere school van de toekomst. De beste plannen vielen na een korte presentatie en een beoordeling door een deskundige jury in de prijzen. Vier scholen, ruim 200 meiden, maar o.a.  de leerlingen uit klas 1 E bleken de beste ideeën te hebben en vielen in de prijzen! Ze hadden de wind mee!


  Geen categorie