Summit Milaan

10 maanden geleden geplaatst door ejk

Donderdag 6 juli om 05.00 ontmoetten 22 leerlingen en 3 docenten elkaar in de vertrekhal op Schiphol alwaar zij, wij naar Milaan vertrokken. Edith Stein College was de enige school in Nederland die mocht deelnemen aan de Global Leader summit 2017, dit jaar in Milaan. We hebben veel geleerd over de toekomst van onze aarde, we hebben geleerd dat wij meebeslissen. We zijn in technische, mileubewuste, economische en culturele aspecten gedoken van ‘food’. Zonder eten is er geen leven. Zonder mensen die nadenken over de toekomst van eten is er geen eten meer. Wij zijn de toekomst.

Samen met 1500 andere internationale studenten (1200 uit Amerika – veelal honour students) en docenten hebben wij volle dagen beleefd, volle dagen in design thinking, volle dagen met elkaar werken aan een toekomst. Maandag om 22.30 landden ons vliegtuig weer in Amsterdam. Moe maar vol goede ideeen, veel gezien (duomo, san siro etc.) begin wij aan het nieuwe jaar.

26 Augustus:
Een mail van EF – organisatie van de Global leader summit. Wij zijn door onze inzet, inventiviteit en doorzettingsvermogen wederom uitgenodigd met een volledige beurs deel te nemen aan de Global Leader summit 2018 in Berlijn. Wij hebben plaats voor 20 leerlingen. De sollicitaties zijn geopend! Ben jij tussen de 15-18 jaar? Heb je goede Engelse taalvaardigheid in woord en geschrift? Heb jij iets met Technologie? schrijf dan een sollicitatiebrief via magister naar mw. Possehl.

Bis bald!


  Geen categorie