Deelname Edith Stein aan Topklas, een traject voor talentvolle havisten

9 maanden geleden geplaatst door ejk

Op 19 september hebben vijf leerlingen uit 5 Havo de 1e van 12 bijeenkomsten bijgewoond van de Topklas op de Haagse Hogeschool. Ze zijn door hun lesgevende docenten voorgedragen omdat zij vertrouwen dat deze leerlingen de uitdaging aankunnen.

Naast het Edith Stein doen ook leerlingen van het HML, ISW, Lyceum Ypenburg en het Da Vinci College mee. Deze bijeenkomsten doorlopen de leerlingen in het kader van hun profielwerkstuk die zij ook op de Haagse Hogeschool gaan maken. Tijdens het programma gaan de leerlingen op onderzoek uit of hun talenten passen bij de competenties die van een ondernemer of een ondernemende professional worden gevraagd. De leerlingen maken kennis met ondernemers, ondernemende professionals en managers die vraagstukken uit ondernemingen voorleggen. De deelnemers gaan met ze praten, maar ook over ze lezen. Ze leren ook hoe ze literatuur- en marktonderzoek moeten doen. De vragen van de bedrijven vormen de basis van hun profielwerkstuk. In februari presenteren ze het eindresultaat voor een publiek.

De leerlingen waren na de eerste bijeenkomst zeer enthousiast en hebben erg veel zin in het project. Wij wensen ze heel veel succes met het doorlopen van dit traject!


  Geen categorie