Creatieve brugklassers op het Edith Stein College en in het Koorenhuis!

9 maanden geleden geplaatst door ejk

Op 23 oktober starten de lessen CKV in de brugklas. Die lessen worden op maandagmiddag gegeven door docenten van het Koorenhuis aan de Prinsengracht. Bij het onderdeel “Circus” leren de leerlingen jongleren, acrobatiek, lopen op een grote houten bal, enz. Bij “Stopmotion” gaan leerlingen m.b.v. een app foto’s achter elkaar plakken en op die manier een echte film maken die zij vervolgens ook nog voorzien van muziek. In het laatste onderdeel: “videoclip maken” studeren leerlingen een dans in die tenslotte als een echte clip opgenomen wordt.

Al deze creatieve zaken komen aan het eind van het schooljaar weer op het toneel in een wervelende eindpresentatie op school.

Dat is echter nog niet alles: in januari 2018 gaan alle brugklassers ook nog een dag naar het Koorenhuis toe om daar in een workshop te leren zingen, djembé te spelen, in een band een popsong in te studeren, enz. Elke leerling kiest vooraf voor eén van de workshops. Ook daar presenteren zij als volleerde acteurs na afloop alles aan elkaar wat zij geleerd hebben, in de grote zaal van het Koorenhuis!

(Bron afbeelding: bricks4kidz.com.au)


  Geen categorie