Winternachten 2018, hoe was het?

1 jaar geleden geplaatst door vdl

 

De afgelopen vier dagen was in Den Haag het Winternachten Festival waar het Edith Stein actief aan mee heeft gedaan.

De aftrap voor ons was afgelopen donderdag toen de Poolse schrijfster Grazyna Plebanek 5V bezocht en heeft verteld over haar boek “Madame Fury”. Een heel geanimeerd gesprek met veel goeie vragen van de leerlingen.

Op zaterdag, in Theater aan het Spui, heeft een groepje leerlingen een discussie met de schrijver Mohsin Hamid bijgewoond en hem vragen gesteld. Die avond hebben vier heel dappere leerlingen uit 4V (Diana, Norhan, Elzahra en Sumai) hun eigen gedicht voorgedragen in de voorrondes van de Jonge Campertprijs. Deze prijs is vandaag uiteindelijk gewonnen en uitgereikt aan Sumai!! Het hele weekend was ook Paula (5V), de winnares van vorig jaar, aanwezig als eregast. Zij heeft een speciaal voor het festival geschreven gedicht meerdere malen voorgedragen.

Een hoop leerlingen om trots op te zijn!

 


  Geen categorie