3mE-Girls Challenge op de TU Delft

10 maanden geleden geplaatst door vdl

Vrijdag 9 februari heeft een leerling uit 5V meegedaan aan de 3mE-Girls Challenge op de TU Delft. De meiden kregen de werktuigbouwkundige opdracht om een looprobot te maken die snel, inventief en duurzaam is. Ter inspiratie kregen ze een kort college van experts op het gebied van bio-inspired technology. Zij legden uit dat veel werktuigbouwkundige ontwerpen geïnspireerd zijn op dieren. In het autolab als inspirerende omgeving brainstormden de meiden, wat leidde tot  interessante inzichten en ontwerpen. Via de link kun je een kort filmpje bekijken van de robot die gemaakt is die dag: 3mE-Girls Challenge

Wat vonden de leerlingen zelf?
Girls Challenge is ontstaan omdat TU Delft meer meisjes in de technische richting wil brengen. Tijdens de Girls Challenge dag leerde ik wat werkktuigbouwkunde bevat als studie en kregen we een opdracht waaraan we met een groep gingen werken. Dit jaar was de opdracht om een looprobot te bouwen met technisch LEGO, de robot moest geïnspireerd op de natuur zijn. Het was een leuke dag, ik heb nu een beeld van wat werktuigbouwkunde inhoudt.


  Geen categorie