De Girlsday van de brugklasmeiden van het Edith Stein

12 maanden geleden geplaatst door ejk

Tijdens de jaarlijkse Techniekdag voor brugklassers ging een deel van de leerlingen naar het Science Center van  de TU in Delft om in een workshop een raket, een lego-robot of een brug te bouwen en een groot deel van de brugklasmeiden van het Edith Stein meldde zich al vroeg in de ochtend bij Siemens in Den Haag (Ypenburg).

Daar werden zij vorstelijk ontvangen en met een hapje en een drankje in de technische watten gelegd! Na een aantal  PowerPoint- presentaties over toekomstkansen voor vrouwen in de techniek en vooral ook over duurzame energie gingen de leerlingen in groepjes zelf aan de slag onder leiding van (uiteraard vrouwelijke!) medewerkers van Siemens. Eerst maar eens in teams werken aan de ontwikkeling van een originele App. De individuele opdracht was vervolgens: zet een robot met elektromotor in slechts één uur in elkaar en laat hem koorddansen! Dat bleek nog lastig: Vijf scholen en in totaal 250 aanwezige meisjes, slechts drie robots waren op tijd klaar. Eén daarvan was van “onze” Latisha Statia uit klas 1B! Wat waren we trots op haar!

.

H. van Steijn


  Geen categorie