Minister van Onderwijs VS, Betsy DeVos, bezoekt Edith Stein College

1 jaar geleden geplaatst door vdl

Maandag 11 juni was er bijzonder bezoek op het Edith Stein College. In het grootste geheim was het voorbereid, het bezoek van de Amerikaanse minister van Onderwijs Betsy DeVos. Slechts een paar mensen wisten ervan op school tot het moment daar was.

Toen er security door de school begon te lopen was te merken dat er spanning ontstond. Wat zou er gaan gebeuren? Was er iets mis? Kwam er misschien bezoek? Toen het aantal beveiligers aan de voorzijde van de school toenam werd duidelijk dat er iemand op bezoek zou komen. Op het moment dat er vier auto’s de straat inreden steeg de spanning. Is het Koningin Maxima? Misschien Koning Willem Alexander? Allemaal niet. Het was mevrouw Betsy DeVos die onze school had uitgekozen om een bezoek aan te brengen.

Het bezoek bestond uit een aantal onderdelen:

  • Een gesprek met de rector, dhr. Kloos
  • Een gesprek met 8 leerlingen (die pas 10 minuten voor de ontmoeting hoorden wie zij zouden gaan ontmoeten)
  • Een les Frans bijwonen bij dhr. Assih

Doel van het bezoek was dat de Minister onderzoek doet hoe zij het onderwijs in de Verenigde Staten kan hervormen. Ze bezoekt daarvoor een aantal landen die volgens internationale vergelijkende tests beter presteren dan de Verenigde Staten.

Het was een unieke belevenis voor alle betrokkenen! Het komt niet vaak voor dat zo’n hooggeplaatste gast de school bezoekt.


  Geen categorie