Basketbaltoernooi!

2 jaar geleden geplaatst door vdl

Het Basketbaltoernooi van de 1e en 2e jaars leerlingen is weer voorbij wat een spektakel was het weer! Een toernooi opgedeeld in 4 groepen waarbij alle leerlingen van klas 1 en 2 strijden voor de winst en hunkeren naar de titel!

Het ochtendprogramma bestond uit 2 poules van de brugklassen:
– Poule A: 1A, 1B, 1E en 1F.
– Poule B: 1C, 1D, 1G en de Kop-klas.

In beide poules was het erg spannend! In poule A is gewonnen door klas 1E die met 1 punt verschil net iets sterker bleek dan 1F! In Poule B was klas 1C de sterkste klas die met kop en schouders boven de andere deelnemers uitstak met een verschil van 10 punten op de nummer 2.

Het middagprogramma bestond ook uit 2 poules. Hierbij zijn het de 2e jaars het tegen elkaar opnemen.
– Poule C: 2A, 2B, 23VT en 2G
– Poule D: 2C, 2D, 2E en 2F

Voor deze leerlingen is het de 2e editie van het Edith Stein basketbaltoernooi en waren zij erop gebrand om er met de glorieuze victorie aan de haal te gaan! In Poule C is gewonnen door klas 2B. Een sterk staaltje teamwork en een positieve sfeer hebben deze klas naar de overwinning in de poule geleid. In Poule D bleek klas 2D de sterkste. Met een nipt verschil van 2 punten konden zij het kampioenschap van de 4e poule in de broekzak steken.

Dank gaat uit naar de leerlingen van 5HAVO die dit glansrijke toernooi geleid hebben in de rollen van scheidsrechters, coördinatoren en andere organisatorische werkzaamheden. Mede dankzij dit toernooi hebben zij een mooi cijfer kunnen halen om zo hun PTA voor 5HAVO Lichamelijke opvoeding af te sluiten. Als laatste dank aan alle bezoekers! Het blijft toch mooi om als school aandacht te schenken aan onze sportende leerlingen! Zo krijgen we de kans om de leerlingen in een andere dynamische omgeving te observeren en hen aan te moedigen. Dit is voor de leerlingen ook een mooi signaal dat docenten ook betrokken zijn buiten de persoonlijke lessen, mentoractiviteiten en of schoolzaken. Nogmaals dank en op naar de volgende editie van 2019!


  Geen categorie