Kennismaking met bedrijven en mbo-opleidingen

8 maanden geleden geplaatst door vdl

Afgelopen maanden zijn drie scholen vijf dagen op pad geweest naar verschillende bedrijven en mbo-opleidingen. Dit zijn de scholen Maris Bohemen, Maris Houtrust en Edith Stein College. De (v)mbo brug biedt meisjes die goed zijn in hun technische vakken de kans om te ontdekken welke mogelijkheden techniek biedt.

De meisjes volgen een vmbo-tl-opleiding en zitten in het derde jaar. De school selecteerde de meisjes voor het project. Dit schooljaar gingen er 23 meisjes naar verschillende bedrijven en mbo-opleidingen geweest: HMC in Rotterdam, Siemens Den Haag, Weboma bouwbedrijf Wateringen en de Koninklijke Schouwburg Den Haag, het Grafisch Lyceum Rotterdam, ROC Mondriaan Techniek en ICT en Stedin Bedrijfsschool in Rotterdam, ROC Mondriaan Bouwkunde en School voor Mode.

De leerlingen gaven aan het volgende geleerd te hebben:

  • Dat het niet erg is om als meisje in de techniek te gaan.
  • Veel geleerd over verschillende opleidingen.
  • Dat techniek anders is dan ik dacht.
  • Hoe techniek is en wat het allemaal inhoudt.
  • Dat er veel keuzes zijn in techniek.
  • Hoe je gebouw bouwt.
  • Hoe een grote naaimachine werkt.
  • Techniek is leuk voor iedereen.
  • Meisjes kunnen net zo veel als jongens.
  • Er zijn allemaal verschillende soorten techniek.

 

 


  Geen categorie