Girlsday – De Girlsday van de brugklasmeiden van het Edith Stein!

8 maanden geleden geplaatst door vdl

Tijdens de jaarlijkse Techniekdag voor brugklassers ging een deel van de leerlingen naar het Science Center van de TU in Delft om in een workshop een raket, een lego-robot of een brug te bouwen en een groot deel van de brugklasmeiden van het Edith Stein meldden zich al vroeg in de ochtend bij Siemens in Den Haag (Ypenburg). Daar werden zij vorstelijk ontvangen en met een hapje en een drankje in de technische watten gelegd! Na een aantal  PowerPoint- presentaties over toekomstkansen voor vrouwen in de techniek en vooral ook over duurzame energie gingen de leerlingen in groepjes zelf aan de slag onder leiding van (uiteraard vrouwelijke!) medewerkers van Siemens. Eerst maar eens in teams bedenken hoe je op Mars kan overleven en wat je daar voor nodig hebt. Vervolgens met elkaar in teams een waterraket bouwen en die buiten ook echt afschieten! De individuele opdracht was vervolgens: zet een autootje met elektromotor in slechts één uur in elkaar en laat hem rijden op zonne-energie. Al met al een leuke en leerzame dag!

 


  Geen categorie