Reisverslag ‘5 dagen in Andalusië’

8 maanden geleden geplaatst door vdl

Onderstaand het uitgebreide reisverslag van mevrouw Haddad, docent Arabisch. Zij heeft samen met mevrouw Vester en een groep leerlingen een 5-daagse educatieve reis naar Andalusië gemaakt.

Precies een jaar geleden diende ik een reisvoorstel Andalusië in op het Edith Stein College in Den Haag. Ik wilde een educatieve schoolreis van 5 dagen bieden, waarin bovenbouwleerlingen die als keuzevak Arabisch, Turks, beeldende kunst en/ of geschiedenis volgen, iets meer leren te weten over de 800 jaar verborgen Moorse geschiedenis uit het Umayyadentijdperk.

In november organiseerde ik een kennismakingsavond Andalusië voor de leerlingen en begeleiding. Want ook al zitten ze in de bovenbouw, niet iedereen kende elkaar en dat gold ook voor ons als begeleiding. Iedere leerling maakte iets Spaans om te eten, om alvast in tapas sfeer te komen.

We knoopten de leerlingen in hun oren dat het niet een vrijblijvende  ‘lang leve de vrijheid’ schoolreis zou worden, maar vooral vermoeiend met 4 steden in 5 dagen, indrukwekkend en interessant op historisch, cultureel, kunstzinnig en sociaal vlak. Verder zou het low budget zijn en dat betekende reizen met het openbaar vervoer. Ze waren enthousiast en het voelde goed zo met elkaar.

In mei kwam de informatiebijeenkomst voor de ouders. Nog even de laatste dingen doornemen zoals de definitieve hotels, het programma en de do’s & don’ts voordat we konden aftellen naar 1 juli. Zo fijn dat vooral de ouders ons het vertrouwen gaven hun dochters aan ons mee te geven. Maar ook dat ze het budget voor hun dochters bij elkaar wilden sparen. Sommigen nog nooit in een vliegtuig gezeten, sommigen nog nooit zonder ouders op pad geweest naar het buitenland.

Op 1 juli vertrokken we dan en vannacht zijn we teruggekomen. 4 steden in 5 volle dagen: Sevilla- Cordòba- Granada- Malaga (en naar Sevilla terug voor de vlucht naar Ams).

De leerlingen enthousiast, er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan, top begeleiding waarbij ik met mijn gebroken poot en mijn slakkentempo ter plaatse veel uit handen heb moeten geven aan mevrouw Vester, waarvoor 1001 x dank, veel positieve indrukken opgedaan, verbeterpunten ook genoteerd.

Ik mag best zeggen dat ik trots ben!

Volgend jaar weer… Oordeel zelf: het resultaat mag er zijn!

 


  Geen categorie