Zing je mee met de Mattheus Passie?

1 maand geleden geplaatst door vdl

Er is een koor dat bij ons op school repeteert, jullie hebben ze vast al eens gezien en/of gehoord. Het koort heet ‘de Academy of Vocal Arts’. Ze nodigt jullie uit om mee te zingen met een uitvoering van de Mattheus Passie van Johann Sebastiaan Bach op zaterdag 7 maart 2020.

De Mattheus Passie is klassieke muziek uit de barokperiode. Bij de Mattheus is er een koor, een orkest en er zijn zang solisten. Als je meedoet ga je meezingen met 3 koorstukken.

Maak je geen zorgen als je twijfels hebt over je stem. Je krijgt oefeningen om je stem ‘op te warmen’ en als je elke dag 5-10 minuten stemtraining doet en naar de 3 repetities gaat, kun waarschijnlijk prima meezingen met deze stukken.

Tijdens het project krijg je achtergrondinformatie over de muziek. Je ouders mogen naar de uitvoering komen luisteren en het is goed voor je Duits. Let wel op: de Mattheus is een lang muziekstuk: bij de uitvoering ga je zingen maar ook veel luisteren en kijken.

Wanneer: 3 keer repeteren op een vrijdag- of maandagmiddag (data nog niet bekend) en de uitvoering op 7 maart.

Nieuwsgierig? Vragen? Wil je je opgeven? Stuur een mailtje naar mevrouw Stiphout: s.stiphout@edithsteincollege.nl

Wil je een indruk krijgen van het is: https://www.youtube.com/watch?v=pERBaWQrnnI


  Geen categorie