Vanaf vandaag kan je je opgeven voor de Lenteschool!

1 maand geleden geplaatst door vdl

Lenteschool, wat is dat?

De lenteschool is echt bedoeld voor leerlingen die er slecht voor staan en dreigen te blijven zitten.

In samenwerking met Vakantie.School organiseert het Edith Stein College dit jaar weer een lenteschool in de eerste week van de meivakantie, van maandag 20 april t/m vrijdag 24 april, om leerlingen te helpen met de laatste loodjes.

Hoe werkt het?

Met de lenteschool krijgen leerlingen die er niet zo goed voor staan een extra kans en een duwtje in de rug. Leerlingen gaan in die week 5 uur per dag, in een klein groepje, samen met een docent (iemand van buiten school) werken aan één vak. De lenteschool vindt gewoon plaats op school.

Waarom zou ik mee doen?

In de week na de Lenteschool maakt iedereen een toets. Hiermee kunnen leerlingen laten zien dat ze de stof nu goed begrijpen. Daarnaast maak je een grotere kans op overgang naar de volgende klas, omdat bij de overgangsvergaderingen naar dit cijfer wordt gekeken. Van de leerlingen die mee hebben gedaan aan een lente- of zomerschool gaat 85% alsnog over in het schooljaar waarin ze naar de lente- of zomerschool gingen.

Voor wie is de lenteschool bedoeld?
mavo: leerjaar 3
havo: leerjaar 4
vwo: leerjaar 4 en 5

Welke vakken kan ik kiezen?

In principe kunnen leerlingen alle vakken kiezen. Wel kan het soms zo zijn dat vakken worden samengevoegd als het om erg kleine groepjes leerlingen gaat die een bepaald vak willen volgen.

Dat klinkt goed! Hoe kan ik me inschrijven?

In je Magistermail kun je de instructies vinden over hoe je je kunt aanmelden.

Let op!


Aanmelden kan tot en met maandag 24 februari
.


  Geen categorie