Ana Maria wint Brons!

5 maanden geleden geplaatst door vdl

Naar aanleiding van het vorige bericht feliciteren we Ana Maria met haar bronzen medaille!  Ze behoort tot de beste 50% van de deelnemers van de Wiskunde Olympiade voor Meisjes.

In totaal ontvingen 52 van de 204 deelneemsters een bronzen medaille, 41 een zilveren medaille en 19 een gouden medaille. In het officieuze landenklassement eindigde het Nederlandse A-team op de 31e plaats van de 53 deelnemende teams. Het landenklassement werd aangevoerd door Rusland, gevolgd door Servië en Roemenië. Naast Europese teams deden ook gastteams mee uit onder andere Australië, Indonesië en Mexico. Na de wedstrijd stonden er diverse online activiteiten op het programma, zoals een kubus-vouw-challenge, een meet&greet met de sponsors en een virtueel bezoek aan de Keukenhof.

De European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO) is in het leven geroepen om meer meisjes te stimuleren hun wiskundig talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. De EGMO biedt deze meiden niet alleen de gelegenheid om op internationaal wedstrijdniveau te excelleren, maar ook om andere meiden met een talent voor wiskunde te ontmoeten. Zowel de wedstrijd als deze ontmoetingen kunnen eraan bijdragen dat deze meiden hun wiskundetalent verder zullen ontwikkelen en bijvoorbeeld een studierichting in de bètawetenschappen zullen kiezen.

Bron: https://www.wiskundeolympiade.nl/voorpagina/nieuwsarchief/223-drie-bronzen-plakken-voor-nederland-bij-ek-wiskunde-voor-meisjes

 


  Geen categorie