Algemeen:

 1. De les: Je bent altijd in de les volgens het rooster tenzij je een goede geldige reden hebt om daar niet te zijn. Je bent op tijd. Je hebt altijd de juiste spullen bij je en je huiswerk is gemaakt/geleerd. Je hebt je schoolpasje altijd bij je. Op de website staat het uitgebreide absentieprotocol. Elke dag ben je in de onderbouw tot 16.15 uur en in de bovenbouw tot 17.00 uur beschikbaar voor lessen of andere activiteiten op school. [zie regels “aanwezigheid en absentie” en “te laat” ]
 2. Pet gaat af zodra je de klas binnen gaat of anderszins een onderwijsactiviteit start. Een capuchon heb je nooit op, dan ben je beter herkenbaar voor iedereen.
 3. Telefoons zijn uit tijdens de les. Uitzonderingen worden bepaald door de docent. Je hebt dus ook geen “oortjes” in. Bellen en appen alleen tijdens pauzes buiten of in de kantine. Als de telefoon wordt ingenomen door een docent kun je hem een week kwijt zijn.
 4. Locker: Is bedoeld om je schoolspullen in te leggen, zodat je er niet de hele dag mee hoeft rond te lopen. De school is niet aansprakelijk voor diefstal. Aan het einde van de schooldag neem je het grootste deel weer mee naar huis. De schoolleiding kan een locker openmaken en controleren als daar aanleiding voor is. Ben je je sleutel vergeten?: De conciërges kunnen je locker openmaken.
 5. Rode kaart: Als je gedrag tijdens de les erg storend is kun je daarvoor een rode kaart krijgen. Een Rode kaart wordt gegeven als de leerling:
  1. Fysiek of verbaal geweld gebruikt.
  2. Spullen vernielt
  3. Buitensporig gedrag vertoont. (De les is zodanig verstoord dat het voor de docent onmogelijk wordt om de les te vervolgen (waarschuwingen en een andere straf hebben niet geholpen).

Als je een rode kaart krijgt ga je daarmee rechtstreeks naar de coördinator of naar de afdelingsleider. Diezelfde dag werk je aan een oplossing met je docent. In het uiterste geval wordt de coördinator of afdelingsleider hierbij ingeschakeld. Meerdere rode kaarten leiden tot een gesprek met je ouders of een schorsing. Herhaaldelijke schorsingen kunnen leiden tot verwijdering van school

 1. Computers worden gebruikt voor schooldoeleinden. Je mag geen gewelddadige, racistische en pornografische sites bezoeken of illegale software of hackprogramma’s downloaden. Een docent mag altijd meekijken met de sites die je bezoekt. De site is ook altijd leesbaar voor de docent. Geluid alleen m.b.v. een koptelefoon. Geef je wachtwoord nooit aan anderen. Meld je na gebruik altijd af. Geen foto of filmopnamen maken of op de computer plaatsen zonder toestemming van de persoon op de film/foto.
 2. Kantine: Dit is jullie eigen huiskamer, waar je met alle andere leerlingen samen verantwoordelijk voor bent. Je ruimt je eigen rommel op in de daarvoor bestemde prullenbakken. Je kijkt om je heen of je wat ziet liggen. Als een docent je vraagt iets van de grond te rapen dat toevallig niet van jou is doe je dat gewoon. Zitten doe je op stoelen en banken, niet op tafels. De kantine is open van 7.30 tot 15.00 uur.
 3. ISK- en 1e en 2e klas leerlingen gaan onder schooltijd niet van het schoolterrein af, ook niet tijdens de pauze. Leerlingen van andere scholen mogen niet op het schoolterrein komen. Vraag ze dus niet om langs te komen, ook niet bij “het hek”.

Gebouwregels:

 1. Je bent alleen op de afdeling waar je op dat moment hoort te zijn.
 2. Eten en drinken doe je alleen in de kantine, aula of buiten.
 3. In de grote pauze ben je niet op de afdeling. Je bent dan buiten, in de kantine of de aula.
 4. Bij het buiten pauzeren, hang je niet in de portieken en zijstraatjes rondom het schoolgebouw.
 5. Er wordt rondom en in het gebouw niet gerookt.
 6. Wees beleefd tegen de buurtbewoners.
 7. Kauwgom: nooit in de gebouwen. KAUWGOM NA GEBRUIK IN DE PRULLENBAK!!!
 8. De trappen zijn alleen om op te lopen. Tijdens de lessen verblijf je buiten de gangen.
 9. Leerpleinen: Daar ben je welkom om rustig te werken. Je houd je altijd aan de daar geldende regels.
 10. Criminaliteit: Wapens, drugs, alcohol, vandalisme (zoals het bekladden of vernielen van schooleigendommen) en vechten op school of in de directe schoolomgeving kunnen leiden tot schorsing en/of verwijdering van school. In situaties waar hier sprake van is, is de school verplicht aangifte te doen bij de politie, ook in geval van diefstal en bedreiging. Bij ernstige vormen van racisme of discriminatie kan de school de politie inschakelen.

Regels gymzaal:

 1. Brugklas en 2e klas schoolkleding verplicht.
  (lange kleding mag eronder: legging of t-shirt lange mouwen)
 2. Douchen is verplicht voor brugklas en 2e klas.
 3. Binnen draag je sportschoenen zonder zwarte zolen.
 4. Hogere klassen: mogen eigen sportkleding dragen.
  (dus geen naveltruitje, spijkerbroek, trui, vest etc.)
 5. Waardevolle spullen blijven in de kleedkamer of bij de docent.
  (kleedkamers gaan op slot)
 6. Hoofddoeken mogen niet los gedragen worden, maar in het t-shirt.
 7. Sieraden moeten af tijdens de les.
 8. Geen kauwgom.
 9. Niet eten en drinken in de gymzaal/gang/kleedkamers.
 10. In de pauzes is het niet toegestaan om in de kleedkamers/wc/gang te blijven hangen. Pauze moet worden gehouden in de kantine, aula of buiten.

Regels iPad

 1. Je gebruikt je iPad alleen als de docent dit zegt.
 2. Je zorgt ervoor dat je iPad elke dag goed opgeladen is.
 3. Je iPad wordt alleen gebruikt voor schoolwerk.
 4. Je maakt geen foto’s of video’s.
 5. Het geluid van je iPad staat uit. (Neem altijd oordopjes mee!)

Houd je je niet aan de regels?

 1. De iPad wordt door de docent ingenomen.
 2. Je krijgt hem aan het eind van de les terug.
 3. Overtredingen worden in magister geschreven!