LAATSTE NIEUWS


Laatste dagen voor de vakantie..

4 uur geleden geplaatst door vdl

Nog een paar dagen voor de zomervakantie begint. Wat staat er nog gepland voor de leerlingen:

16-07-2019 Schoolreis
17-07-2019 Naar school op uitnodiging van je docent
18-07-2019 Boeken inleveren en rapportuitreiking

Over beide dagen heb je informatie in je mail gekregen.

Aftellen!


Projecten onderbouw!

5 dagen geleden geplaatst door vdl

De 1e en 2e klas hebben deze weken allerlei projecten. Die zijn grotendeels vakoverstijgend waarbij veel wordt gevraagd van de creativiteit van leerlingen. Zo worden Engelstalige sprookjes uitgewerkt in een storyboard en vervolgens verfilmd, er worden wiskundige raadsels opgelost om codes te kraken, Meermanno wordt bezocht. Voor een project van aardrijkskunde hebben de leerlingen een goed doel gekozen om die te sponsoren. Dat doen ze door T-shirts te pimpen en te verkopen. Hieronder een voorbeeld:

Al met al een wisselend programma waar de leerlingen druk mee zijn!


Volgend jaar in 4h of 5v? Doe mee aan Giving Back!

3 weken geleden geplaatst door vdl

Beste leerlingen,

De komende weken maak je tijdens de mentorles kennis met Giving Back. Dit is een fantastisch programma voor leerlingen die de eerste zijn in hun familie die willen studeren in Nederland. Volgend jaar in 4HAVO en 5VWO kan je meedoen aan het scholierenprogramma.

Voor meer informatie bekijk de flyers in de bijlage of neem een kijkje op de website: https://givingback.nl

Op vrijdag 5 juli is er om 09.00u een informatiebijeenkomst. Ouders zijn hier ook welkom! Het lokaal wordt later bekend gemaakt.

Wil je je aanmelden? Dat kan nu al via de website van Giving Back!

Grt. Mevrouw Meesman


NK basketbal voor scholen

3 weken geleden geplaatst door ejk

Tijdens het NK-basketbal voor scholen hebben onze dames de 2de plek in de wacht gesleept. Wat een geweldige prestatie van Kalina, Sude, Berfin en Julia!!!


De Edith Stein – Champions League finale is gewonnen door….

4 weken geleden geplaatst door vdl

Het was de afgelopen weken druk rondom het panna-veldje op het schoolplein. Reden: de Champions League werd gespeeld.

25 teams hadden zich ingeschreven voor het voetbal toernooi, dat in de pauzes gespeeld werd. In poules werd tegen elkaar gestreden voor een plek in de kwart finale. Dit jaar waren er ook heel veel dames enthousiast en hadden we een volledige dames poule.

We zagen behendige acties en mooie goals. Sportieve teams en fanatieke dames. Dit alles kwam woensdag 19 juni tot een hoogtepunt in de 2 finales. Bij de dames wonnen Oumaima (2F),Simran (2G), Ilayda (1B) en Shanaya (3M) van het docenten team.

Bij de heren speelden Richard (4H), Mauricio (4M), Vicente en Yassein (SK) de finale tegen Blessing, David, David en Tavi (allen SK). Laatst genoemde wonnen uiteindelijk overtuigend.

Ook al zat het weer niet altijd mee, de sfeer op en rondom het veld was elke pauze weer super goed. We zagen wederom dat sport ervoor zorgt dat onze leerlingen samen komen en verbindt. Zo’n succes dat we dit vaker moeten doen: Op naar het eerste NBA basketbal toernooi in september!


2e bij NK dames basketbal!

4 weken geleden geplaatst door vdl

Wat een prestatie!!! Gefeliciteerd met deze mooi plaats!


Brugklassers gingen de wijde wereld in!

1 maand geleden geplaatst door vdl

Donderdag 6 juni was het zover: de klassen 1D, 1 E, 1F en 1G gingen op Bliksemstage. Bij bedrijven een kijkje in de keuken nemen:” wat houdt dat beroep in, is het misschien in de toekomst iets voor mij?” De door JINC georganiseerde ochtend had als doel leerlingen te laten nadenken over hun studiekeuze, over de mogelijkheden, over hun toekomstige beroepskeuze.

De leerlingen zijn in groepjes onder leiding van docenten naar bestemmingen geweest als Omroep West, (ze waren live in de radio-uitzending!) de HTM (ook eens op en onder de tram gekeken!), Secrit (mooie houders voor betaalpassen), Voerman (een groot verhuisbedrijf), Fenix theatermakers (theater maken samen met verstandelijk beperkte mensen), The Studenthotel, Omar Munie (mooie luxe tassen  aan het Noordeinde), een fabriek van computergames (IamProgrez) en  een aantal strandtenten in Scheveningen. Al met al een erg leerzame ochtend.

Dank aan deze bedrijven voor het warme welkom! Wordt vervolgd in klas 2!

 


Hallo nieuwe brugklasleerling, we ontmoeten je graag op woensdag 10 juli!

1 maand geleden geplaatst door vdl

Woensdag 10 juli wordt voor 180 leerlingen die nu nog in groep 8 (of de Schakelklas of Kopklas) zitten, een bijzondere dag. Dan is voor hen de eerste kennismaking met de brugklas op het Edith Stein. Ze krijgen dus voor het eerst les op de middelbare school! Deze kennismakingsmiddag is bedoeld voor alle nieuwe brugklassers en duurt van 14.00 tot (max.)16.00 uur. Die nieuwe brugklassers ontvangen we in het in gebouw aan het Louis Couperusplein.

Als je één van onze nieuwe brugklassers bent, dan zit je hoofd waarschijnlijk vol vragen. In welke klas kom je te zitten en heb je leuke klasgenoten? Is je mentor aardig? Hoe kom je aan de boeken? Wat is eigenlijk een leerplein en waar gaan we de iPad voor gebruiken? Op 10 juli krijg je vast veel antwoorden.

De start van de middag is in de aula. Alle nieuwe brugklassers lopen daar vanaf 13:30 uur binnen. Rond 14:00 uur zeggen we ”van harte welkom!” en ga je vervolgens met de mentor naar de derde etage, naar je eigen lokaal. Die mentor geeft je een boodschappenlijstje met spullen die je in de zomervakantie alvast kunt kopen, zoals kleurpotloden en schriften. Maar hij/zij vertelt ook alvast iets over de eerste week van het nieuwe schooljaar: de introductiedagen.(start 3 september) Als je aan het eind van de middag weer naar huis gaat, ben je een hele ervaring rijker.

In de laatste week van de zomervakantie krijg je nog een brief thuisgestuurd over de start van het schooljaar 2019/2020.

Groeten,

Meneer H. van Steijn, brugklascoördinator


23 leerlingen doen mee aan EF global leadership Summit in Zwitserland!

1 maand geleden geplaatst door vdl

Dit jaar gaan wij weer als enige school in Nederland deelnemen met 23 gekozen leerlingen aan de EF global leadership Summit. Ook dit jaar zijn wij weer gekozen n.a.v. onze inzet en visie op onderwijs.

Dit jaar is het onderwerp ‘Communication’ en zal plaatsvinden in Davos, Switzerland.

De leerlingen zullen van 10 t/m 15 Juli in Davos zitten.

Ontzettend gaaf en gefeliciteerd!

(inspiratie filmpje : https://www.youtube.com/watch?v=Uk9Frbj63bw)