LAATSTE NIEUWS


Kom je ook sporten na schooltijd?

1 week geleden geplaatst door vdl

Op dinsdag is er voor alle leerlingen die dit leuk vinden basketbal- en volleybaltraining. De trainingen worden verzorgt door een echte
train(st)er en vinden op school plaats in de gymzaal.  De trainingen starten altijd om 15.00 uur.

Als je deelneemt aan de basketbal- en volleybaltrainingen kun je binnenkort ook deelnemen aan een scholentoernooi in Den Haag. Die toernooien zullen gespeeld worden tegen andere Haagse middelbare scholen!

Boksen is op donderdag en start om 15.30 uur. Als je hier aan mee wilt doen kun je je opgeven door je naam op het bord te schrijven in de gang bij gymnastiek.

De voetbalteams zitten inmiddels al vol en zullen na de herfstvakantie al starten met de competitie.

Lijkt het jou leuk om te komen sporten? Het is een leuke manier om je medeleerlingen te leren kennen!

Voor vragen kunnen jullie altijd bij de docent van LO langs gaan.


Nieuw: Spreekuur jeugdagent

1 maand geleden geplaatst door vdl

Het is belangrijk dat school en de schoolomgeving een veilige plek is voor iedereen. Belangrijk hierbij is het goede contact met onze wijkagenten en jeugdagent Maurice Razenberg. Met ingang van dit schooljaar starten we met een spreekuur waarbij deze jeugdagent beschikbaar is voor het geven van antwoorden en advies aan onze leerlingen.

Misschien heb je iets meegemaakt waarbij je advies nodig hebt over hoe ermee om te gaan? Of zijn er problemen in jouw omgeving die je wilt delen omdat je het er moeilijk mee hebt?

Elke laatste dinsdag van de maand van 12.00-13.30 uur zit Maurice Razenberg in een spreekkamer op de tweede etage, daar kun je zo naar binnen lopen. Mocht je een afspraak willen maken dan doe je dat via Meneer van der Laan.

Data 2019: 24 september, 29 oktober, 26 november, 17 december


De 2018-2019 lichting Giving Back heeft er na een zonnige strandwandeling weer zin in!

1 maand geleden geplaatst door vdl

Zit je in 5V of 4H? Wil je jouw ambities en netwerk een impuls te geven? Dan kun jij ook meedoen aan dit prachtige scholierenprogramma!
Aanmelden kan tot 20 september via de Giving Back website.

Meer weten? Schiet dan een van de huidige GB leerlingen even aan (5V: Younes, Omar, Hoda, Norhan, Erik, Diana, 4H: Oualid)


VTO geslaagden

2 maanden geleden geplaatst door ejk

Alle VTO kandidaten van het Edith Stein zijn in de zomer geslaagd voor hun externe Anglia Examens voor Engels.

De volgende leerlingen zijn geslaagd voor het Proficiency Examen (ERK C1):

 • ARIELLE GREAUX
 • ARILYN GREAUX
 • SHAUZIN SYEDA
 • JOAN DIVINAGRACIA
 • JOAO VICTOR FERRAZ ROSSI
 • SARAH LUBACH
 • BRUNA MONTEIRO
 • ELVAN MYUMYUN
 • ANNA-MARI MITEVA
 • JANAH DIVINAGRACIA
 • TAMERLAN KHASSANOV
 • YIMING CHEN
 • BLESSING MUSTAPHA
 • MICHAL CHUTKOWSKI
 • SEYIDALI BULUT
 • DANYLO ZAVOLOKO
 • HADJAR SETTERAHMANE is zelfs geslaagd voor haar Masters Examen(ERK C2) !

Wij feliciteren de leerlingen van harte met dit mooi resultaat!

BTT/RSW


Nieuw op Edith Stein College: Van Leeuwen Catering

2 maanden geleden geplaatst door vdl

Met ingang van dit schooljaar wordt de verkoopbalie in de kantine gerund door Van Leeuwen Catering. Priscilla (links) en Nathaly zullen tijdens de eerste en tweede pauze klaar staan om allerlei broodjes, drinken, fruit, snackgroenten en meer te verkopen.

Welkom en veel succes!


Dinsdag 3 september, eerste lesdag van schooljaar 2019-2020

2 maanden geleden geplaatst door vdl

Beste leerlingen,

Hopelijk hebben jullie kunnen genieten van een fijne vakantie en zien we jullie op dinsdag 3 september uitgerust terug op school. Wij hebben zin om weer te beginnen!

We heten jullie welkom in de aula op de volgende tijden:
09.00 uur – klas 2
09.30 uur – klas 1
10.00 uur – ISK-klassen
10.30 uur – 23VT, 3M, 3H en 3V
11.00 uur – 4H, 4V en 5V
11.30 uur – 4M
13.00 uur – 5H, 6V

Tot dinsdag!

Alle medewerkers van Edith Stein College


Reisverslag ‘5 dagen in Andalusië’

3 maanden geleden geplaatst door vdl

Onderstaand het uitgebreide reisverslag van mevrouw Haddad, docent Arabisch. Zij heeft samen met mevrouw Vester en een groep leerlingen een 5-daagse educatieve reis naar Andalusië gemaakt.

Precies een jaar geleden diende ik een reisvoorstel Andalusië in op het Edith Stein College in Den Haag. Ik wilde een educatieve schoolreis van 5 dagen bieden, waarin bovenbouwleerlingen die als keuzevak Arabisch, Turks, beeldende kunst en/ of geschiedenis volgen, iets meer leren te weten over de 800 jaar verborgen Moorse geschiedenis uit het Umayyadentijdperk.

In november organiseerde ik een kennismakingsavond Andalusië voor de leerlingen en begeleiding. Want ook al zitten ze in de bovenbouw, niet iedereen kende elkaar en dat gold ook voor ons als begeleiding. Iedere leerling maakte iets Spaans om te eten, om alvast in tapas sfeer te komen.

We knoopten de leerlingen in hun oren dat het niet een vrijblijvende  ‘lang leve de vrijheid’ schoolreis zou worden, maar vooral vermoeiend met 4 steden in 5 dagen, indrukwekkend en interessant op historisch, cultureel, kunstzinnig en sociaal vlak. Verder zou het low budget zijn en dat betekende reizen met het openbaar vervoer. Ze waren enthousiast en het voelde goed zo met elkaar.

In mei kwam de informatiebijeenkomst voor de ouders. Nog even de laatste dingen doornemen zoals de definitieve hotels, het programma en de do’s & don’ts voordat we konden aftellen naar 1 juli. Zo fijn dat vooral de ouders ons het vertrouwen gaven hun dochters aan ons mee te geven. Maar ook dat ze het budget voor hun dochters bij elkaar wilden sparen. Sommigen nog nooit in een vliegtuig gezeten, sommigen nog nooit zonder ouders op pad geweest naar het buitenland.

Op 1 juli vertrokken we dan en vannacht zijn we teruggekomen. 4 steden in 5 volle dagen: Sevilla- Cordòba- Granada- Malaga (en naar Sevilla terug voor de vlucht naar Ams).

De leerlingen enthousiast, er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan, top begeleiding waarbij ik met mijn gebroken poot en mijn slakkentempo ter plaatse veel uit handen heb moeten geven aan mevrouw Vester, waarvoor 1001 x dank, veel positieve indrukken opgedaan, verbeterpunten ook genoteerd.

Ik mag best zeggen dat ik trots ben!

Volgend jaar weer… Oordeel zelf: het resultaat mag er zijn!

 


Laatste dagen voor de vakantie..

3 maanden geleden geplaatst door vdl

Nog een paar dagen voor de zomervakantie begint. Wat staat er nog gepland voor de leerlingen:

16-07-2019 Schoolreis
17-07-2019 Naar school op uitnodiging van je docent
18-07-2019 Boeken inleveren en rapportuitreiking

Over beide dagen heb je informatie in je mail gekregen.

Aftellen!


Projecten onderbouw!

3 maanden geleden geplaatst door vdl

De 1e en 2e klas hebben deze weken allerlei projecten. Die zijn grotendeels vakoverstijgend waarbij veel wordt gevraagd van de creativiteit van leerlingen. Zo worden Engelstalige sprookjes uitgewerkt in een storyboard en vervolgens verfilmd, er worden wiskundige raadsels opgelost om codes te kraken, Meermanno wordt bezocht. Voor een project van aardrijkskunde hebben de leerlingen een goed doel gekozen om die te sponsoren. Dat doen ze door T-shirts te pimpen en te verkopen. Hieronder een voorbeeld:

Al met al een wisselend programma waar de leerlingen druk mee zijn!