LAATSTE NIEUWS


Boeken inleveren op 4 juli

20 uur geleden geplaatst door vln

Op 4 juli moet iedereen zijn/haar schoolboeken weer inleveren volgens de tijden in het schema onderaan dit bericht.

Van Dijk educatie heeft iedereen een bericht gestuurd met een inleverformulier. Aan de hand van de volgorde van de boekenlijst moet je je boeken inleveren.

Twee dingen je in ieder geval moet doen voor het inleveren:

  • eventuele potloodstrepen uit je boeken halen
  • kaftpapier van je boeken afhalen

Zorg dat je op tijd bent!

Ben je er 4 juli niet? Klik dan op de volgende link voor meer informatie: https://www.vandijk.nl/webshop/klantenservice#

 

Inleverschema

KLAS TIJD KLAS TIJD
1A 9:00 uur 4M3 12:20 uur
1B 9:15 uur 4MX 12:30 uur
1C 9:30 uur 2H1 12:40 uur
1D 9:45 uur 2H2 12:50 uur
1E 10:00 uur 2H3 13:00 uur
1F 10:15 uur 3H1 13:10 uur
1G 10:30 uur 3H2 13:20 uur
2M1 10:45 uur 4H1 13:30 uur
2M2 11:00 uur 4H2 13:40 uur
2MX 11:10 uur 5H 13:50 uur
3M1 11:20 uur 2V 14:00 uur
3M2 11:30 uur 3V 14:10 uur
3M3 11:40 uur 4V 14:20 uur
3MX 11:50 uur 5V 14:30 uur
4M1 12:00 uur 6V 14:30 uur
4M2 12:10 uur

Wij feliciteren Hizir Cengiz uit 6V met het winnen van de Jan Paul Bresser Prijs!

4 dagen geleden geplaatst door vln

Overgenomen van het AD:

‘Geschreven met een eerlijke blik en puur vanuit het gevoel’. De jury van de Jan Paul Bresser Prijs was het er over eens: het essay De wereld is een bak vol modder uit De Groene Amsterdammer was de grote winnaar. Met gepaste trots nam Hizir Cengiz (18) de prijs gisteren in Bodega De Posthoorn in ontvangst.

Lees er alles over in dit artikel op de site van het AD: http://www.ad.nl/den-haag/hizir-cengiz-wint-prijs-met-essay~a3affb34/

Gefeliciteerd Hizir!

 


CPS Differentiatie certificaten voor docenten!

5 dagen geleden geplaatst door vln

Afgelopen maandag heeft een groot aantal Edith Stein College docenten het CPS Differentiatie certificaat ontvangen. De lessen worden gedifferentieerd gegeven; leerlingen krijgen op hun eigen niveau les. Een grote stap in onderwijsvernieuwing. Gefeliciteerd!

 


Toneelstuk ‘Mij niet gezien’ – de foto’s

6 dagen geleden geplaatst door vln


Geslaagd!

2 weken geleden geplaatst door ejk

Wij feliciteren van harte alle geslaagden:

Mavo:

Soukaina, Oumaima, Hajar A., Imane A, Amira, Rishi, Nazime, Taha, Naoual B, Montassir, Yonas, Dilara, Amal B, Amal el B, Mohammed B, Sedef, Yamaama, Eddie, Nawal, Naaz, Yousra, Stephen, Ahmed, Edward, Armando, Fidan, Onur G, Ibrahim el H, Ikram, Taoufiq, Leila, Chaimae K, Hatice, Yasmina, Hicham, Karina, Mert, Klaudia, Fernando, Hoi Ki, Sani, Joanne, Merin, Chaima M, Rohan, Linda, Mohamed O, Chris, Chantal, Merced, Neha, Hadjar S, May, Fadia, Dixit, Shivan, Jian Fu, Jian Gui, Imane T, Safiya, Tarik

Havo:

Esra, Daniël, Aya, Djilano, Isa, Yudzel, Melissa, Lorena, Siyar, Amir, Ahmed, Nada, Hicham, Nafiye, Giyasettin, Ahmet, Izabela, Sjoerd, Anna L, Agnes, Assia el M., Dennita, Houda, Abdi, Essengül, Jairick, David, Antoneal, Petra, Daria, Sandra, Yassine

Vwo:

Merve, Victor, Ilias, Kevin, Valeria, Shijie, Diego, Hizir, Comfort, Elizabet, Sertan, Selma, Nadia


Van harte welkom op het Edith Stein!

2 weken geleden geplaatst door vln

Woensdag 28 juni is voor 185 leerlingen die nu nog in groep 8 (of de Schakelklas of Kopklas) zitten, een bijzondere dag. Dan is voor hen de eerste kennismaking met de brugklas op het Edith Stein. Ze krijgen dus voor het eerst les op de middelbare school! Deze kennismakingsmiddag is bedoeld voor alle nieuwe brugklassers en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Die nieuwe brugklassers ontvangen we in het in gebouw aan het Louis Couperusplein dat nog geen twee jaar oud is!

Als je één van onze nieuwe brugklassers bent, dan zit je hoofd waarschijnlijk vol vragen. In welke klas kom je te zitten en heb je leuke klasgenoten? Is je mentor aardig? Hoe kom je aan de boeken? Wat is eigenlijk een leerplein en waar gaan we de iPad voor gebruiken? Je hebt vast veel vragen, maar op 28 juni krijg je als het goed is ook veel antwoorden.

De start van de middag is in de aula. Alle nieuwe brugklassers lopen daar vanaf 13:30 uur binnen. Rond 14:00 word je o.a. door rector Kloos verwelkomd en ga je vervolgens met de mentor naar de derde etage, naar je eigen lokaal. Die mentor geeft je een boodschappenlijstje met spullen die je in de zomervakantie alvast kunt kopen, zoals kleurpotloden en schriften. Maar hij/zij vertelt ook alvast iets over de eerste week van het nieuwe schooljaar: de introductiedagen.(start 22 augustus) Als je aan het eind van de middag weer naar huis gaat, ben je een hele ervaring rijker.

In de laatste week van de zomervakantie krijg je nog een brief thuisgestuurd over de start van het schooljaar 2017/2018.

H. van Steijn
Brugklascoördinator


Toneelstuk ‘Mij niet gezien’ door brugklassers!

2 weken geleden geplaatst door vln

Op woensdag 21 juni spelen acht kinderen uit de brugklas een deel van het toneelstuk ‘Mij niet gezien’ van Gustav Ernst. Er is gekozen voor vijf scenes die gaan over de (slechte) communicatie tussen jongeren en hun ouders en tussen jongeren onderling.

De voorstellingen vinden plaats in de aula en zullen zo’n half uur duren. Wanneer je erbij wil zijn kan dat. Er zijn voorstellingen om 9.30 uur, 11.45 uur en 13.30 uur. Kom wel op tijd. Als we eenmaal begonnen zijn, blijft de deur dicht.

Let op: Vraag toestemming aan je docent óf je erbij mag zijn. Heb je geen toestemming, dan sta je absent.


ISK nam in het Koorenhuis deel aan de Kunstexplosie!

3 weken geleden geplaatst door vln

Donderdag 8 juni is de hele ISK naar het Koorenhuis geweest om deel te nemen aan de Kunstexplosie. Er werd gerapt, gedanst, gefotografeerd en geacteerd. Ook kon je je creatieve vaardigheden laten zien in de workshop monoprint en graffiti. De sfeer was super en de reacties heel positief – ook van de lesgevende docenten! ISK Edith Stein heeft zich weer van z’n beste kant laten zien!


Alle tweedejaars gaan naar het Franse “taaldorp”

1 maand geleden geplaatst door vln

Alle tweedejaars zijn vandaag en morgen welkom in het Franse taaldorp waar een café, restaurant, crêperie, groentekraam en een dokter te vinden zijn. De leerlingen hebben de opdracht gekregen om in het Frans iets te bestellen en een gesprek te voeren met het de professionals. Dit alles voor een cijfer. Met de aankleding en op de achtergrond Franse muziek voelt het echt een beetje alsof je in Frankrijk bent.


Hani deed mee aan Zapp Pubberruil!

2 maanden geleden geplaatst door vln

Brugklasleerling Hani uit 1E heeft een aantal dagen van leven geruild met leeftijdsgenoot Coen. Coen woont héél bijzonder…

Hani:

‘Het was een hele spannende ervaring om bij een typisch Nederlands gezin in een molen te mogen logeren. Ik vind het heel gaaf dat ik het winnende doelpunt kon scoren bij een hele belangrijke wedstrijd voor de voetbalclub van Coen. En ik vond het een bijzonder gevoel om broers en zussen te hebben en bij beide je ouders te kunnen wonen.’

Bekijk de aflevering hieronder: