LAATSTE NIEUWS


Zing je mee met de Mattheus Passie?

5 dagen geleden geplaatst door vdl

Er is een koor dat bij ons op school repeteert, jullie hebben ze vast al eens gezien en/of gehoord. Het koort heet ‘de Academy of Vocal Arts’. Ze nodigt jullie uit om mee te zingen met een uitvoering van de Mattheus Passie van Johann Sebastiaan Bach op zaterdag 7 maart 2020.

De Mattheus Passie is klassieke muziek uit de barokperiode. Bij de Mattheus is er een koor, een orkest en er zijn zang solisten. Als je meedoet ga je meezingen met 3 koorstukken.

Maak je geen zorgen als je twijfels hebt over je stem. Je krijgt oefeningen om je stem ‘op te warmen’ en als je elke dag 5-10 minuten stemtraining doet en naar de 3 repetities gaat, kun waarschijnlijk prima meezingen met deze stukken.

Tijdens het project krijg je achtergrondinformatie over de muziek. Je ouders mogen naar de uitvoering komen luisteren en het is goed voor je Duits. Let wel op: de Mattheus is een lang muziekstuk: bij de uitvoering ga je zingen maar ook veel luisteren en kijken.

Wanneer: 3 keer repeteren op een vrijdag- of maandagmiddag (data nog niet bekend) en de uitvoering op 7 maart.

Nieuwsgierig? Vragen? Wil je je opgeven? Stuur een mailtje naar mevrouw Stiphout: s.stiphout@edithsteincollege.nl

Wil je een indruk krijgen van het is: https://www.youtube.com/watch?v=pERBaWQrnnI


Giving Back Graduation!

2 maanden geleden geplaatst door vdl

Younes, Omar, Oualid, Ana, Diana, Hoda, Norhan en Erik hebben hun Giving Back traject afgerond. Gefeliciteerd!

 

 


certificaten reanimatie uitgereikt

2 maanden geleden geplaatst door ejk

Vorige week zijn de eerste certificaten reanimatie aan leerlingen van de ISK uitgereikt. Zij ontvangen deze certificaten als zij tijdens een praktisch examen kunnen aantonen om te kunnen reanimeren en daarbij de AED gebruiken. In de komende weken zullen naar verwachting veel, misschien wel alle, leerlingen van SK1, SK2 en SK4 hun certificaat behalen. In de tweede helft van het schooljaar komen de overige ISK-klassen aan de beurt.


STOOT (Super Trots Op Ons Talent)-week 3 en 4 mavo!

2 maanden geleden geplaatst door vdl

Van 9-13 december gaat voor 3M en 4M de STOOTweek weer van start met een eigen thema. Maandag beginnen we met Sectorwerkstuk 4M en mini sectorwerkstuk voor 3M….. Dinsdagochtend wordt het thema onthuld op een “andere” manier dan gewend. Dat betekent tot en met vrijdag geen Nederlands, wiskunde of Engels, geen boeken en al helemaal geen huiswerk! Het betekent ook heel veel doen!

Volg je Magisterrooster daar staat precies wanneer je waar moet zijn. Dinsdag krijg je meer informatie, we houden het spannend….

Het wordt weer een superweek waarin wij Super Trots Op Ons Talent zullen zijn!

Tot dan.

Dhr. van Hoogdalem, Dhr. Baars, Dhr. van Eyk, Dhr. Saur en Mw. Possehl


Klas 2B wint 2e prijs bij Haagse Kinderrechtendebat

2 maanden geleden geplaatst door vdl

Met trots kan ik mededelen dat we vandaag de tweede plek hebben bemachtigt in het Haagse Kinderrechtendebat. 

Het was een gezellige en leerzame dag. We hadden de stellingen voorbereid in de lessen en we mochten eindelijk tegen andere scholen strijden. Naast dat het ontzettend leuk was om te doen met de klas, was het ook leuk om ervaring op te doen. We zijn geëindigd op een mooie tweede plaats waar we heel erg trots op zijn.

 


reanimatielessen

2 maanden geleden geplaatst door ejk

Sinds het begin van het schooljaar zijn de leerlingen van SK1, SK2 en SK4 begonnen met het leren van de basale reanimatie met AED.

De leerlingen leren hoe zij moeten reageren als zij onverhoopt een slachtoffer ontdekken. Hoe zij het bewustzijn moeten controleren, hoe het alarmeren van 112 in zijn werk gaat, hoe de ademhaling te controleren, hoe borstcompressies en beademing moet worden uitgevoerd en hoe daarbij de AED te gebruiken. De leerlingen sluiten na een halfjaar af met een examen en als het goed is ontvangen zij allen een certificaat en een cadeautje van school; een “kiss of life”.

In de tweede helft van het jaar komen de overige klassen van de ISK aan de beurt.