LAATSTE NIEUWS


het plein: belangrijk!

1 week geleden geplaatst door ejk

Beste leerling,

Als je op het Louis Couperusplein bent, als je naar school gaat of juist naar huis, is het normaal dat je de spullen, tuintjes en plantsoenen met rust laat. Ik krijg verschillende klachten over het pas aangeplante midden-plantsoen waar sommigen van jullie gewoon doorheen lopen. Dat is zonde van de plantjes en de moeite en het geld dat dit kost. Loop of ren of sta dus op de stoep!!! en niet in een plantsoen of portiek.

Verder zijn er leerlingen die roken. Dat is slecht voor je en mag niet op het schoolterrein. Nog slechter is het als je rookt en je jouw peuken en ander afval (kauwgum) op straat gooit. Er zijn prullenbakken; gebruik die.

Tot slot; als je aangesproken wordt op je gedrag door buurtbewoners of conciërges dan weet je heus wel als je iets fout doet, doe het dan dus goed en geef geen grote mond. Ook dat hoort niet!!!
Op al deze punten zal door de conciërges en docenten streng gelet worden. Weet je je niet te gedragen dan kun je van mij een passende straf verwachten. Laat het niet zover komen.

Met vriendelijke groet,
T. van Eijk, conrector


Masterclass hbo-vaardigheden voor leerlingen, ouders én docenten!

1 week geleden geplaatst door ejk

Zicht hebben op hbo-vaardigheden is belangrijk voor iedere startende hbo-student. Voor de ouders van die student geldt hetzelfde: zo zijn zij meer betrokken bij de overstap van hun zoon/dochter naar het hbo en bij de start van hun studie. Daarom wordt op maandag 3 juni op de Haagse Hogeschool, van 15-16.30 uur, de Masterclass hbo-vaardigheden aangeboden voor ouders én voor hun zoon/dochter. En natuurlijk zijn docenten/begeleiders ook zeer welkom: zo ‘landen’ de hbo-vaardigheden beter in het onderwijs. Hier vindt u de aanmeldlink voor deze masterclass.

Ondanks dat dit de dag voor het Suikerfeest is, hoop ik dat er leerlingen, ouders en collega’s zijn die belangstelling hebben om te gaan!

Met vriendelijke groet,

Daphne Meesman


Voetbaltoernooi

1 week geleden geplaatst door ejk

Beste leerlingen,

Na het succes van het WK van vorig jaar zal dit jaar in het teken staan van: “de Champions League” op het Edith Stein college!
Na de Ramadan op woensdag 5 juni (zodat iedereen op volle sterkte is) zal dit prestigieuze toernooi van start gaan! Het speelschema en de poule indeling wordt bekend zodra alle teams zijn ingeschreven en het is uitgewerkt. De wedstrijden zullen plaats vinden op het Pannaveld voor de school en zullen de wedstrijden gedurende de pauzes (10.30-1045, 12.45-13.15 en 15.15-15.30) gespeeld worden! Let op: Meiden kunnen zich ook inschrijven voor dit toernooi! Zodra er genoeg vrouwelijke teams zijn zal er ook een Damespoule gemaakt worden!

Hoe kan je mee doen??

Bij de receptie/balie beneden hangt vanaf vrijdag 10/5/19 tot vrijdag 17/5/19 17.00 uur een lijst waarbij je jouw team kan inschrijven. Je schrijft op:
– Teamnaam/clubnaam—> Let op dit moet een bestaande club zijn van het Europese voetbal op het hoogste niveau.
– Aanvoerder/Captain—> De voornaam van de leider/1e speler van het team + klas
– voornaam van minimaal 2 tot 4 spelers + klas!
Als de inschrijving voldoet aan deze eisen zal je ingedeeld worden in de poulefase van dit toernooi!!
In de bijlage het spelreglement die van kracht zal zijn tijdens het toernooi.

Minimaal 4 Damesteams tot maximaal 8
Minimaal 16 herenteams tot maximaal 20

Zorg dat je jouw team inschrijft voor 17/5/19 17.00 uur!

De winnaar van het toernooi kan rekenen op een mooie prijs! Er zullen ook 1 of 2 docenten teams deelnemen die de roem van de leerlingen zullen proberen te stelen! Dus breng je A-game!

Verdere informatie volgt zodra alle teams bekend zijn! Mocht je vragen hebben of zijn er onduidelijkheden bericht—> RHV

Veelplezier en succes!!

Sportieve groet,

Gymsectie


2 weken geleden geplaatst door ejk

Lintje

Afgelopen vakantie heeft oud-leerling Achraf Abba een jeugdlintje gekregen voor zijn inzet in de Schilderswijk en zijn inzet hier op school.  Achraf is erg actief in de Schilderswijk en hier op school om leerlingen te helpen het juiste te doen en slaat bruggen tussen verschillende culturen! Achraf was erg vereerd en trots met zijn lintje en gaf aan nog lang niet klaar te zijn met wat hij aan het doen was voor de maatschappij.


Veel succes met de examens!

2 weken geleden geplaatst door vdl

Over enkele ogenblikken beginnen de eerste leerlingen op Edith Stein College aan hun eerste examen.

Heel veel succes!


Giving Back – Holland Experience

1 maand geleden geplaatst door vdl

Afgelopen weekend zijn de 7 ESC Giving Back leerlingen samen met scholieren van andere scholen uit Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Eindhoven, ondergedompeld in het Hollandse leven in Pieterburen. Stamppot eten en wadlopen maar ook weerbaarheidstraining (buiten, tussen de sneeuwbuien door!), een pub quiz, persoonlijk leiderschapsworkshop en nog veel meer.

Let op!
Na de meivakantie beginnen we weer met werven van een nieuwe lichting voor Giving Back. Daar kunnen leerlingen die volgend schooljaar in 5VWO en 4HAVO zitten aan meedoen. Ken je geschikte leerlingen, laat het weten en moedig ze aan om aan te melden! Meer info: https://givingback.nl/

 

 


Girlsday – De Girlsday van de brugklasmeiden van het Edith Stein!

1 maand geleden geplaatst door vdl

Tijdens de jaarlijkse Techniekdag voor brugklassers ging een deel van de leerlingen naar het Science Center van de TU in Delft om in een workshop een raket, een lego-robot of een brug te bouwen en een groot deel van de brugklasmeiden van het Edith Stein meldden zich al vroeg in de ochtend bij Siemens in Den Haag (Ypenburg). Daar werden zij vorstelijk ontvangen en met een hapje en een drankje in de technische watten gelegd! Na een aantal  PowerPoint- presentaties over toekomstkansen voor vrouwen in de techniek en vooral ook over duurzame energie gingen de leerlingen in groepjes zelf aan de slag onder leiding van (uiteraard vrouwelijke!) medewerkers van Siemens. Eerst maar eens in teams bedenken hoe je op Mars kan overleven en wat je daar voor nodig hebt. Vervolgens met elkaar in teams een waterraket bouwen en die buiten ook echt afschieten! De individuele opdracht was vervolgens: zet een autootje met elektromotor in slechts één uur in elkaar en laat hem rijden op zonne-energie. Al met al een leuke en leerzame dag!

 


Het filmfestival was super!

1 maand geleden geplaatst door vdl

Voor CKV heeft een groep enthousiaste leerlingen een filmfestival georganiseerd! Er waren lekkere hapjes en ook een heuse VIP-room voor de docenten.

De leerlingen zijn: Mariam, Manal, Nihal, Sunduz, Feng Ping, Rahma en Amina uit de klassen 5H1 en 5H2.

Bedankt voor de organisatie!!


Manga Wedstrijd!

2 maanden geleden geplaatst door vdl

Hierbij een stukje over de Manga wedstrijd die Hadjar Setterahmane organiseerde voor CKV onderzoek en een foto van het groepje dat naar aanleiding van de ‘Femme Fatale’ tentoonstelling in het GEM een eigen jongerenjas hebben ontworpen en uitgevoerd door Karina Korytska, Merin Mehmet, Sing Ying Yuen, Jaden Yuen.


Bezoek van Indonesische leerlingen aan de ISK

2 maanden geleden geplaatst door vdl

Op woensdag 27 maart kwam er een kleine delegatie van Indonesische leerlingen op bezoek bij de ISK. De leerlingen doen dit jaar eindexamen op de Indonesische school in Den Haag, maar hebben nog nooit een Nederlandse school van binnen gezien. Voor ze teruggaan naar Indonesië, mochten ze een aantal lessen meedraaien in SK2, de gevorderdenklas. Ze hebben uitleg gekregen over ons schoolsysteem en daarna kregen ze een woordenschatles van mevrouw Stiphout. Het tweede uur mochten ze hun creativiteit de ruimte geven in een les van mevrouw Boeije. Zij heeft de basisprincipes uitgelegd van monoprint. De leerlingen hebben geen creatieve vakken op hun eigen school, dus waren zeer enthousiast over deze les.

Hun dank was groot; nu hebben ze een beeld bij een échte Nederlandse school!