LAATSTE NIEUWS


Woensdag 16 januari was het gezellig druk op onze eerste Open Dag!

2 dagen geleden geplaatst door vdl

De website, het pas drie jaar oude gebouw van de school, het mooie schoolterrein met de vele sportvoorzieningen, de meedraai-dagen voor groep 8, de iPad-klassen, de nieuwe brochure die naar alle leerlingen van groep 8 gestuurd is: al deze zaken hebben blijkbaar gezorgd voor nieuwsgierigheid: veel belangstelling voor de werkwijze in onze brugklassen, voor de sportklas en VTO-Engels, drukte bij de rondleidingen! Bewondering voor brugklassers en medewerkers die als ware ambassadeurs van het Edith Stein de gasten informatie gaven of de weg wezen.

Zaterdag 2 februari is er weer een mogelijkheid om de school te bekijken (11.00 – 14.00 uur), brugklassers aan het werk te zien, lesjes te volgen, gel te maken bij scheikunde of gewoon om informatie te krijgen. Veel leerlingen uit de brugklas hebben zich al weer aangemeld om te komen helpen op deze tweede Open Dag.

Alle leerlingen van groep 8 die een VWO-, HAVO-, MAVO-, (VMBO-TL)- advies hebben gekregen zijn van harte welkom om het Edith Stein te bezoeken en te bekijken of om zich in te schrijven als nieuwe Edith Steiner in het schooljaar 2019 – 2020. Dat inschrijven kan ook op de inschrijfdagen van zaterdag 9 februari (9.00 – 12.00 uur) en de woensdagen 13 en 20 februari (14.00 – 18.00 uur)

Gewoon binnenlopen mag. Eerst een afspraak maken heeft onze voorkeur en voorkomt lange wachttijden. Kijk ook op de website bij “groep 8> aanmelden”.


Bezoek schrijfster Leni Zumas – donderdag 17 januari 5e lesuur

2 dagen geleden geplaatst door vdl

Leni Zumas is in Den Haag voor het Winternachten literatuur festival en bezocht onze school om te praten over haar roman Red Clocks, maar ook meer algemeen over dystopische literatuur.

Paula (6V) en Hoda (5V) hebben haar geïnterviewd en het gesprek geleid waar 3V1, 4V en 5V veel leuke vragen hadden. Bijvoorbeeld over de politieke situatie in de VS, de groeiende invloed van orthodoxe christenen en het effect dat dit heeft voor de vrijheden van vrouwen.  Maar ook persoonlijke vragen over mevrouw Zumas’ drijfveren en schrijverschap.

 

 


OPEN DAG, vanmiddag 14:00-18:00 uur

3 dagen geleden geplaatst door vdl

Beste toekomstige brugklassers,

Vanmiddag van 14:00-18:00 uur zijn jullie van harte welkom om te komen kijken op onze school!

We hebben het een en ander georganiseerd om jou een indruk te geven over het Edith Stein College. Je kunt kijken bij lessen, spreken met docenten en andere medewerkers, er is een Escaperoom, muziek en er lopen veel leerlingen rond die meehelpen tijdens deze middag. Iedereen beantwoordt graag de vragen die jij hebt.

Tot straks : )


Ook dit jaar weer een volledige beurs van EF om mee te doen aan Global Leader Summit!

3 dagen geleden geplaatst door vdl

Wist je dat we ook dit jaar de enige school in Nederland zijn die van EF een volledige beurs heeft gekregen om mee te doen aan de Global Leader Summit, dit jaar in Davos. Dit jaar wordt deze gehouden op 12, 13 en 14 juli.

Maandag 14 januari 16.00-17.00 waren de eerste sollicitatierondes al maar de wachtlijst is nog open…. Ga jij mee? Je kunt je nog inschrijven om op de wachtlijst te komen. Vraag mevrouw Possehl hier naar. Spannend!!

‘How good are you in communicating’.

 

 


Gelukkig nieuwjaar!

2 weken geleden geplaatst door vdl

We willen jullie het allerbeste wensen voor 2019. Hopelijk lukt het jullie om je doelen te bereiken in dit jaar. Durf groot te dromen, doe je best, durf fouten te maken en wees jezelf!

Voor veel leerlingen is dit het jaar waarin ze na 4, 5, 6 of zelfs 7 jaar Edith Stein College gaan verlaten om te beginnen aan een opleiding of studie. Zet hem op met de laatste loodjes, de examens staan al bijna voor de deur!

Alle medewerkers van Edith Stein College


3 t/m 7 december STOOTweek voor 3 en 4 mavo!

2 maanden geleden geplaatst door vdl

STOOT staat voor ‘Super Trots Op Ons Talent’, want dat zijn we! In deze week gaan de leerlingen hier nog veel meer mee doen.

Let op:

Houd Magister in de gaten om op de hoogte te blijven (lekker geen huiswerk in deze week!)
2-Mavo doet op dinsdag en woensdag mee om alvast een sneek preview te krijgen voor als zij in de derde zitten
3H en3V komt naar de afsluiting!

We hebben er zin in!

Organisatie STOOTweek


Geef je op voor de Global Leader Summit!

3 maanden geleden geplaatst door vdl

Ook dit jaar mogen wij weer meedoen met de Global Leader Summit  van EF. Ga je mee reizen? Wij zijn zelfs gevraagd om naast onze leerlingen ‘Edith Stein waardige’ leerlingen op andere scholen te vinden om deel te nemen.

Ben je geïnteresseerd om met internationale studenten te praten over ‘de toekomst van communicatie’. Dit jaar gaan we naar Davos (Zwitserland) om ons daar onder te dompelen in een lang weekend met hoorcolleges, design thinking en meer.

Ben je tussen de 14-18 jaar? Ben je goed in Engels? Houd je ervan om oplossingen te oeken? Bekijk je Magistermail en meld je aan!