LAATSTE NIEUWS


sportmiddag ISK

1 week geleden geplaatst door ejk

Afgelopen maandag, 9 oktober, hebben wij een sportmiddag gehad op het Edith Stein College met de ISK afdeling. Zij hebben 2 uur lang allerlei sportactiviteiten gedaan in de gymzaal, zoals: spijkerbroek hangen, badminton, tafeltennis, parcours lopen, koekhappen. Het was een super gezellige en sportieve middag.


Brugklassers bezoeken Generation Discover Festival

2 weken geleden geplaatst door vln

Op 4 en 5 oktober bezochten de brugklassen het door Shell georganiseerde techniek festival op het Malieveld. Zelf een auto bouwen die op zout water rijdt, zelf een drone besturen, de zwaartekracht ondergaan, zelf in het reuzenrad de stad van bovenaf bekijken of ervaren hoe lekker het gratis ijsje is dat met zeer moderne technieken gemaakt is. De brugklassers van het Edith Stein genoten, techniek blijkt veel leuker dan we allemaal dachten!

 

 


Creatieve brugklassers op het Edith Stein College en in het Koorenhuis!

2 weken geleden geplaatst door vln

Op 23 oktober starten de lessen CKV in de brugklas. Die lessen worden op maandagmiddag gegeven door docenten van het Koorenhuis aan de Prinsengracht. Bij het onderdeel “Circus” leren de leerlingen jongleren, acrobatiek, lopen op een grote houten bal, enz. Bij “Stopmotion” gaan leerlingen m.b.v. een app foto’s achter elkaar plakken en op die manier een echte film maken die zij vervolgens ook nog voorzien van muziek. In het laatste onderdeel: “videoclip maken” studeren leerlingen een dans in die tenslotte als een echte clip opgenomen wordt.

Al deze creatieve zaken komen aan het eind van het schooljaar weer op het toneel in een wervelende eindpresentatie op school.

Dat is echter nog niet alles: in januari 2018 gaan alle brugklassers ook nog een dag naar het Koorenhuis toe om daar in een workshop te leren zingen, djembé te spelen, in een band een popsong in te studeren, enz. Elke leerling kiest vooraf voor eén van de workshops. Ook daar presenteren zij als volleerde acteurs na afloop alles aan elkaar wat zij geleerd hebben, in de grote zaal van het Koorenhuis!

(Bron afbeelding: bricks4kidz.com.au)


De deelnemers aan Giving Back zijn gestart!

2 weken geleden geplaatst door vln

Vandaag hebben de 5 nieuwe Giving Back leerlingen samen met hun ouders een contract ondertekend, de officiële start van hun Giving Back programma! De nieuwe lichting 2017-2018 bestaat uit Daniel, Inge en Xiaoxin uit 5V en Mariam en Adnan uit 4H. Daarnaast zijn er nog 14 andere leerlingen uit Den Haag geselecteerd van het Rijswijks Lyceum en het Segbroek College. Begin volgende maand ontmoeten zij allemaal hun mentor en staat ook een teambuildingsweekend in de planning.

Veel (leer)plezier!

 


Deelname Edith Stein aan Topklas, een traject voor talentvolle havisten

3 weken geleden geplaatst door vln

Op 19 september hebben vijf leerlingen uit 5 Havo de 1e van 12 bijeenkomsten bijgewoond van de Topklas op de Haagse Hogeschool. Ze zijn door hun lesgevende docenten voorgedragen omdat zij vertrouwen dat deze leerlingen de uitdaging aankunnen.

Naast het Edith Stein doen ook leerlingen van het HML, ISW, Lyceum Ypenburg en het Da Vinci College mee. Deze bijeenkomsten doorlopen de leerlingen in het kader van hun profielwerkstuk die zij ook op de Haagse Hogeschool gaan maken. Tijdens het programma gaan de leerlingen op onderzoek uit of hun talenten passen bij de competenties die van een ondernemer of een ondernemende professional worden gevraagd. De leerlingen maken kennis met ondernemers, ondernemende professionals en managers die vraagstukken uit ondernemingen voorleggen. De deelnemers gaan met ze praten, maar ook over ze lezen. Ze leren ook hoe ze literatuur- en marktonderzoek moeten doen. De vragen van de bedrijven vormen de basis van hun profielwerkstuk. In februari presenteren ze het eindresultaat voor een publiek.

De leerlingen waren na de eerste bijeenkomst zeer enthousiast en hebben erg veel zin in het project. Wij wensen ze heel veel succes met het doorlopen van dit traject!


Geschiedenis: Haagsche Oranje-Kazerne

3 weken geleden geplaatst door vln

Mevrouw Lonis kwam op Facebook een bijzondere foto tegen. Op deze foto zie je de Haagsche Oranje-Kazerne. Na de brand op 10 maart 1919 is het Edith Stein College op deze plek gebouwd.

 

Onderstaand een krantenbericht over de brand:


gastles van oud-leerlinge

3 weken geleden geplaatst door ejk

Deze en volgende week is oud-leerling Nada Osama op school om te vertellen over haar geweldige ervaring in de VS afgelopen zomer. Zij was geselecteerd door de Amerikaanse Ambassade om samen met 3 andere Nederlandse meiden deel te nemen aan de Women2Women Leadership Conference 2017. Tijdens de zomervakantie heeft zij 10 dagen doorgebracht aan een college in Boston met allemaal interessante excursies, sprekers en workshops samen met studenten uit 29 verschillende landen van Zweden tot Afghanistan. Haar roommate kwam uit Equatorial Guinea, een land waar Nada nooit van had gehoord en nu heeft ze er een goeie vriendin! Momenteel studeert Nada Social Studies aan de HHS, mede geïnspireerd door deze ervaring

!


Summit Milaan

3 weken geleden geplaatst door vln

Donderdag 6 juli om 05.00 ontmoetten 22 leerlingen en 3 docenten elkaar in de vertrekhal op Schiphol alwaar zij, wij naar Milaan vertrokken. Edith Stein College was de enige school in Nederland die mocht deelnemen aan de Global Leader summit 2017, dit jaar in Milaan. We hebben veel geleerd over de toekomst van onze aarde, we hebben geleerd dat wij meebeslissen. We zijn in technische, mileubewuste, economische en culturele aspecten gedoken van ‘food’. Zonder eten is er geen leven. Zonder mensen die nadenken over de toekomst van eten is er geen eten meer. Wij zijn de toekomst.

Samen met 1500 andere internationale studenten (1200 uit Amerika – veelal honour students) en docenten hebben wij volle dagen beleefd, volle dagen in design thinking, volle dagen met elkaar werken aan een toekomst. Maandag om 22.30 landden ons vliegtuig weer in Amsterdam. Moe maar vol goede ideeen, veel gezien (duomo, san siro etc.) begin wij aan het nieuwe jaar.

26 Augustus:
Een mail van EF – organisatie van de Global leader summit. Wij zijn door onze inzet, inventiviteit en doorzettingsvermogen wederom uitgenodigd met een volledige beurs deel te nemen aan de Global Leader summit 2018 in Berlijn. Wij hebben plaats voor 20 leerlingen. De sollicitaties zijn geopend! Ben jij tussen de 15-18 jaar? Heb je goede Engelse taalvaardigheid in woord en geschrift? Heb jij iets met Technologie? schrijf dan een sollicitatiebrief via magister naar mw. Possehl.

Bis bald!


Brugklassers helemaal opgekikkerd

1 maand geleden geplaatst door vln

Maandag 11 september, de “Adventure Day”: we gingen met alle brugklassers naar Duinrell in Wassenaar. De laatste dag van de kennismakingsperiode. Het weer werkte in de ochtend nog mee en aan de leerlingen was van tevoren gevraagd een goed humeur mee te brengen. Vol goede moed begonnen de leerlingen van de klassen 1D, 1 E, 1F en 1G  aan deze dag bij de “Adventure Mountain” in het bos. De leerlingen uit klassen 1A, 1 B en 1C mochten tot het middaguur in het attractiepark rondlopen, zweven, splashen en springen. Na de lunch (patat!) wisselden de groepen van activiteit.

Wat hadden de docenten een bewondering voor de leerlingen! De leerlingen deden, soms na enige aarzeling aan alle onderdelen van deze survival mee: de High ropes (op acht (!) meter hoogte in de bomen), de Low ropes en het boogschieten. Heel populair was ook het “tokkelen”: met grote regelmaat werden de docenten bijna getroffen door laag overvliegende brugklassers. De begeleidende brugklascoaches tokkelden soms wel mee, de docenten aarzelden wat meer. Lesgeven is soms al spannend, maar dit ging wel heel erg hard!

In de middag regende het voortdurend en toch werd er niet gemopperd door de leerlingen! Moe, maar voldaan weer naar huis, geen files en op tijd weer thuis. Wij zijn erg opgekikkerd, anderen zien groen van jaloezie……

 


WANT TO IMPROVE YOUR ENGLISH – NOW IS YOUR CHANCE!!!!!!!

1 maand geleden geplaatst door ejk

THE VTO LESSONS WILL BEGIN SOON AND WE ARE GOING CARRY OUT MORE PLACEMENT TESTS.
THERE ARE GOING TO BE MORE PLACEMENT TESTS ON MONDAY 18TH SEPTEMBER THE 7TH AND 8TH HOUR.
COME TO THE MAVO LEERPLEIN ON THE 2ND FLOOR ON MONDAY OR IF YOU HAVE A QUESTION SEND ME A MAGISTER MAIL.(click here)
IF YOU HAVE ALREADY ATTENDED VTO JUST COME ALONG TO REGISTER.