LAATSTE NIEUWS


Overlijdensbericht Youssra el Arkoubi

1 maand geleden geplaatst door vdl

Vandaag, 29 juni 2020,  is het verdrietige nieuws tot ons gekomen dat Youssra el Arkoubi op 16-jarige leeftijd is overleden.

Wij zullen Youssra herinneren als een lieve, zeer positief ingestelde en vrolijke leerling.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familieleden. Wij wensen hen veel sterkte in deze moeilijke tijd.


Volgende week weer naar school!

2 maanden geleden geplaatst door vdl

Volgende week zal de school weer open gaan. Elke dag komt een deel van de leerlingen weer naar school. Uiteraard houden we ons hierbij aan de maatregelen die opgesteld zijn door de overheid, je leest ze hier: Regels m.b.t. corona.
Via de HOY-app en Magister zijn berichten naar leerlingen en ouders gestuurd.

De school is aangepast op 1,5 meter afstand. Houd je daaraan. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Tot volgende week!


Ana Maria wint Brons!

3 maanden geleden geplaatst door vdl

Naar aanleiding van het vorige bericht feliciteren we Ana Maria met haar bronzen medaille!  Ze behoort tot de beste 50% van de deelnemers van de Wiskunde Olympiade voor Meisjes.

In totaal ontvingen 52 van de 204 deelneemsters een bronzen medaille, 41 een zilveren medaille en 19 een gouden medaille. In het officieuze landenklassement eindigde het Nederlandse A-team op de 31e plaats van de 53 deelnemende teams. Het landenklassement werd aangevoerd door Rusland, gevolgd door Servië en Roemenië. Naast Europese teams deden ook gastteams mee uit onder andere Australië, Indonesië en Mexico. Na de wedstrijd stonden er diverse online activiteiten op het programma, zoals een kubus-vouw-challenge, een meet&greet met de sponsors en een virtueel bezoek aan de Keukenhof.

De European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO) is in het leven geroepen om meer meisjes te stimuleren hun wiskundig talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. De EGMO biedt deze meiden niet alleen de gelegenheid om op internationaal wedstrijdniveau te excelleren, maar ook om andere meiden met een talent voor wiskunde te ontmoeten. Zowel de wedstrijd als deze ontmoetingen kunnen eraan bijdragen dat deze meiden hun wiskundetalent verder zullen ontwikkelen en bijvoorbeeld een studierichting in de bètawetenschappen zullen kiezen.

Bron: https://www.wiskundeolympiade.nl/voorpagina/nieuwsarchief/223-drie-bronzen-plakken-voor-nederland-bij-ek-wiskunde-voor-meisjes

 


Leuk! Ana Maria uit 6V doet mee aan de ‘Wiskunde Olympiade voor Meisjes’

4 maanden geleden geplaatst door vdl

Waar de meeste wedstrijden in deze coronatijd worden afgelast, gaat de ‘Wiskunde Olympiade voor Meisjes’ wel door. Het evenement, met meer dan 50 deelnemende landenteams gaat woensdag van start. Virtueel, dat wel.

We wensen Ana Maria heel veel succes!

Artikel: https://www.omroepwest.nl/nieuws/4029653/Haagse-Ana-Maria-strijdt-voor-Nederland-in-wiskunde-Olympiade


Handleiding Office 365 voor leerlingen

4 maanden geleden geplaatst door ejk

Vanaf 6 april verzorgt het Edith Stein College naast gestreamde lessen via Streamyard/Youtube ook
lessen via Microsoft Teams. Je zit dan weer virtueel in jouw eigen klas/groep/cluster bij jouw eigen
docent. In Magister staat wanneer je in Teams verwacht wordt.
Hoe werkt Office 365?

handleiding-teams-voor-leerlingen


Corona-update, nieuwe inlog schoolaccount en magister

4 maanden geleden geplaatst door ejk

Geachte ouders/verzorgers, leerlingen en collega’s,

Niet alle leerlingen zijn bereikbaar omdat zij ongeldige e-mailadressen hebben ingevoerd in Magister en/of omdat zij hun wachtwoord vergeten zijn om in te loggen op het netwerk. Daarom krijgen zij via de post nieuwe inloggegevens. Magister De nieuwe inloggegevens voor Magister bestaat uit een inlognaam ll0+leerlingnummer@leerlinges.nl bijvoorbeeld ll012345@leerlinges.nl en het hun bekende wachtwoord voor Magister.

Met deze gegevens moet vanaf vandaag, 2 april, worden ingelogd. Netwerk/Chromebooks/wifi/Microsoft Teams De nieuwe inloggegevens voor het netwerk/chromebooks/wifi/Microsoft Teams bestaat uit dezelfde inlognaam voor Magister (dus bijvoorbeeld ll012345@leerlinges.nl) en een NIEUW wachtwoord. Deze staat in de brief die wij per post sturen. Deze inloggegevens zijn heel erg belangrijk omdat wij vanaf 6 april gaan werken met Microsoft Teams. Leerlingen moeten met deze gegevens in Microsoft Teams inloggen. Zo kunnen wij vanaf volgende week ook de aanwezigheidsregistratie bijhouden (niet ingelogd = niet aanwezig, teveel absenties = melding bij Leerplicht). Wij verwachten dat de brief met de inloggegevens op zaterdag 4 april wordt bezorgd. Wij vragen de leerlingen om deze gegevens voor zichzelf te houden en niet de delen met andere leerlingen. Wij hebben Magister nu zo ingesteld dat het e-mailadres en het 06-nummer niet meer te wijzigen is. Leerlingen kunnen wijzigingen in hun 06-nummer doorgeven aan de administratie.

Met vriendelijke groet,

G.J. Kloos, rector Edith Stein College


Computer voor leerlingen via Stichting Leergeld

5 maanden geleden geplaatst door ejk

Leerlingen die thuiszitten zonder laptop of computer kunnen bij Stichting Leergeld met een Ooievaarspas een computer aanvragen. Dat kan als het de school niet lukt om er 1 te regelen. Zo kunnen de leerlingen op afstand toch onderwijs krijgen.  

Wethouder Hilbert Bredemeijer: ‘Het coronavirus heeft grote gevolgen voor de manier van lesgeven in Den Haag. Zo’n grote verandering vraagt veel van schoolbesturen, leraren, ouders en leerlingen. Basale benodigdheden zoals een laptop of computer, zijn daarom hard nodig.’

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Leergeld(externe link).